Werkplezier en Veiligheid

Gepubliceerd op 1 juni 2022 om 21:36

Naast het werkplezier is het net zo belangrijker om de arbo- en veiligheidsregels te kunnen lezen. En om je collega’s te kunnen waarschuwen bij onveilige situaties. Want veiligheid op de werkvloer begint met duidelijke communicatie. En dan is het noodzakelijk dat iedereen dezelfde taal begrijpt om de veiligheid voor jezelf en je omgeving te vergroten.

Binnen Match Support (en ook de uitzendbranche in het algemeen) is een grote groep arbeidsmigranten werkzaam als uitzendkracht. Daarnaast komen wij binnen onze groep uitzendkrachten dagelijks mensen tegen die moeite hebben met digitale vaardigheden lezen, schrijven en/ of rekenen. Voor Match Support is dat de reden geweest om een nieuw product te lanceren: The Academy. Doel hierbij is: uitzendkrachten sterker en weerbaarder te maken door inzet en aanmoediging van onderwijs, workshops en het verlagen van angst voor digitale vaardigheden. Opleidingen | Match Support

Wij weten dat veel van onze opdrachtgevers het belangrijk vinden dat hun medewerkers de Nederlandse taal goed onder de knie hebben. Dat snappen wij als Match Support al te goed. Want als je tussen het werk door, in de pauzes, leuk met elkaar kunt kletsen verhoogt dit ook het werkplezier

Maar naast het werkplezier is het net zo belangrijker om de arbo- en veiligheidsregels te kunnen lezen. En om je collega’s te kunnen waarschuwen bij onveilige situaties. Want veiligheid op de werkvloer begint met duidelijke communicatie. En dan is het noodzakelijk dat iedereen dezelfde taal begrijpt om de veiligheid voor jezelf en je omgeving te vergroten.

Om de risico’s die het werken met zich meebrengt inzichtelijk te maken, is informatie nodig. Wij hebben hiervoor de Arbochecklists ontwikkeld. Wist je dat Match Support deze Arbochecklists ook in diverse talen aanbiedt? Ook voor onze Oekraïense instromers hebben wij belangrijke documenten vertaald.

Simpelweg omdat wij de volgende aspecten zeer belangrijk vinden:

  • het in kaart brengen van risico’s
  • samen dezelfde taal spreken
  • zorgen voor duidelijke veiligheidsinstructies

Maar onveilige situaties kunnen zich dus ook voordoen als iedereen dezelfde taal spreekt.
En een arbeidsongeval kan al snel leiden tot uitval. Uiteraard iets dat je als uitzendbureau en opdrachtgever graag voorkomt.

Daarom stellen wij aan al onze opdrachtgevers regelmatig de vraag wat wij samen kunnen doen om de veiligheid op de werkvloer voor uitzendkrachten te vergroten. Laat je het ons weten? Ook voor bedrijven die overwegen om met uitzendkrachten te gaan werken of die dit al doen, kunnen contact met ons opnemen.

Wij komen graag bij u langs om te kijken waar wij elkaar in kunnen ondersteunen.

 

Team Match Support

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.